Як вибрати якісний шоколад

шоколад

Шоколад – одна з найулюбленіших солодощів у світі. Універсальні ласощі підходять для будь-якого випадку – дня народження, ювілею, вечірки. Якісні сорти підносять у подарунок колегам, друзям, коханим людям. Вишуканий смак поєднується з користю для здоров’я, що сприяє зростанню популярності. Антиоксиданти, вітаміни, мікроелементи, флавоноїди, що містяться в продукті, стимулюють кровообіг і кровопостачання головного мозку, що призводить до поліпшення когнітивних функцій. Якщо потрібно в короткі терміни підвищити концентрацію уваги, поліпшити пам’ять і розумову діяльність, досить з’їсти пару скибочок шоколаду. Шоколадні вироби миттєво підвищують настрій і допомагають впоратися з наслідками стресу. Крім поліпшення пам’яті та розумової діяльності, швейцарський шоколад Lindt дарує неймовірну насолоду вишуканим смаком. Якість продукту не викликає сумнівів, ніжний, елегантний смак заворожує та надихає. Головне, обирати якісні товари.

Різниця між якісним і низькосортним шоколадом

Шоколад різних виробників різниться складом і смаком, на який впливають інгредієнти та технологія. Розуміння відмінностей дає змогу отримувати більше задоволення від дегустації. Як вибрати хороший шоколад:

  1. Перевірте склад. Якісна плитка виготовлена з какао-бобів вищого ґатунку, какао-масла і цукру. Іноді додають сухе молоко. Вміст какао понад 40% вказує на високу якість. У результаті продукт набуває насиченого смаку і приємної текстури.
  2. Оцініть зовнішній вигляд. Якісна плитка гладка і блискуча, однорідного кольору без сторонніх вкраплень і плям. Вироби низького ґатунку виглядають тьмяними, відрізняються восковою або жирною текстурою, сіруватим нальотом.
  3. Вдихніть аромат. Справжній шоколад викликає задоволення ароматом. Насичена, складна ароматична композиція включає ноти смажених какао-бобів, ванілі, горіхів.

В шоколаді низької якості підвищена частка цукру. Для виробництва використовують дешеві, низькосортні какао-боби, штучні ароматизатори, барвники та інші добавки, що поліпшують смак. Щоб не сумніватися в якості, замовляйте шоколад на Маудау. Оцініть зовнішню привабливість, текстуру, що тане, і дивовижний смак швейцарського шоколаду, який можна купити без переплат.

шоколад на столі
Шоколад Lindt на столі.

Як протестувати смак

Смак хорошого шоколаду насичений, складний і стійкий. Смаковий профіль включає відтінки какао, які залежать від ступеня обсмаження бобів. Інші нюанси смаку – фрукти, горіхи, спеції. Особливості преміального продукту:

  1. ніжна, кремова текстура;
  2. тане у роті;
  3. гіркуватий присмак у темних сортів продукту;
  4. вершковий присмак у молочних сортів.

Неякісна продукція вирізняється нудотною солодкістю і слабо вираженим смаком какао-бобів. Нерідко після вживання залишається відчуття жирності або воскової плівки в роті.

Наступний запис
Як швидко можна встановити опалення
Попередній запис
Як правильно організувати зберігання товарів у магазині (на складі та в залі)?
Подібні статті
Додати відгук
  • Рейтинг